Exodus kent een prinses


Door Susana (begeleider Exodus Utrecht)

Het is mijn beurt om een verhaal voor het Restart blog te schrijven. Okeeeeee dan doe ik dat toch even. Er is genoeg te vertellen over de Jovo’s. Het is namelijk een groot avontuur om dit werk te doen. Er gebeurt altijd wat maar zeker niet allemaal dingen die je kan verwachten want dan zou het geen avontuur heten. Jovo’s kunnen zeer verrassend zijn in de negatieve zin maar ook in positieve zin. Dat laatste is natuurlijk het fijnst. Als ik dan denk aan een situatie die mij verrast heeft in positieve zin dan denk ik aan de inzet van een dame die het in haar hoofd heeft gezet om hoe dan ook Exodus positief te laten slagen en dat je dan ook ziet dat ze erg haar best doet om haar doel te bereiken.

Dat ze zelfs praat terwijl ze regelmatig had aangegeven graag oppervlakkige gesprekken te voeren. Ze vindt het belangrijk om zich aan haar afspraken te houden ook al vergeet ze er af en toe eentje. Ze luistert goed naar wat ze van de begeleiding krijgt te horen ook al lijkt het in eerste instantie niet zo. Ze heeft in zich de behoefte dat ze een goed contact wil met de begeleiding en de mensen om zich heen. Wat ze in het begin zei was het omgekeerde maar ik zie in haar handelen dat ze geen zin heeft in conflicten en spanningen. Ze is loyaal en houdt niet van liegen, ook al deed ze het in het begin regelmatig. Ze houdt en hield veel informatie voor zich. Desalniettemin zie ik dat ze liever straight is. Ze kan goed aangeven wanneer ze niet meer het gesprek wil voortzetten. Dat betekent meestal dat we dan op een gevoelige plek zitten. Ze vindt het prettig als we veel grappen maken in gesprekken en als ik dingen over mezelf vertel. Ze is ook heel geïnteresseerd naar mij, dat is prinseserwterg attent en lief van haar.  Zij is het type dat goed kan regelen dat dingen voor haar gedaan worden. Je ziet het vast al voor je; de Exodusbewoners kunnen prima aan het werk gezet worden door haar. Ze is een prinses op een Exodusbederwt. Ze valt bijna flauw of heeft slapeloze nachten als ze op de vloer in haar kamer zilvervisjes heeft aangetroffen. Ze kan zeer geïnteresseerd zijn naar haar medebewoners wanneer zij hun mening verkondigen. Ze kan dan in de chaos van het moment vragen: “maar X, maak je verhaal even af, hoe liep het dan af?”.  Ze strikt de veters van haar gewonde medebewoner. Ze laat voor zich koken maar belooft af te wassen wat niet altijd ook echt lukt. Ze houdt van dure parfum en er mooi uitzien maar tegelijkertijd vertoont ze zich qua haar iedere ochtend als Einstein en met haar ochtendhumeurtje. Als medebewoners op een dag aangeven dat ze niet altijd heel knap eruit ziet is ze semigeraakt en praat ik het goed voor haar dat die jongens sowieso geen smaak hebben :P     Ik vraag wel of ze fan van Einstein is hihihiihi. Ze belt regelmatig om probleempjes voor te leggen in de vorm van “Suus, ik heb een groot probleem!!!!”. “Zeg het maar prinses, je weet toch, ik hou van problemen”.

Ik vergeet vaak dat ze al tegen de 25 jaar aanloopt omdat ze klein en fijn is wat haar uiterlijk betreft. Ze kan goed voor zichzelf opkomen en is niet snel bang als kleine dame zijnde. Als ze in haar hoofd heeft gehaald dat ze iets niet wil dan kan het zo zijn dat iedereen op zijn/ haar hoofd kan gaan staan maar ze doet het niet. Ze is bezig te leren wat betere keuzes te maken door meer naar de consequenties te kijken in het contact afgezien van gele kaarten want zo berekenend als ze kan zijn zou ze die nog wel eens voor lief kunnen nemen. In ieder geval een tijdje geleden.

Haar grote behoefte is op een eigen plek te hebben en dat wel liever sneller dan dat we kunnen bieden.  Ze is een geweldig persoon om te begeleiden. Ik hoop zo dat ze voldoende leert bij Exodus zodat ze in de toekomst andere keuzes maakt wanneer ze zich financieel dingen niet kan veroorloven of wensen heeft die ze niet snel waar kan maken omdat dat geld voor nodig is.

Ik wens haar een mooi leven toe in een liefdevolle omgeving en vrij van criminaliteit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>