BINGO!


Door Chantal (teamleider en lid van de werkgroep Restart)

“Een tijdje terug zaten de Leidse JOVO’s bij elkaar om een lijst op te stellen met leuke activiteiten in het kader van de maandelijkse JOVOuitjes. Verschillende ideeën kwamen naar voren, waaronder: museumbezoek, inschrijven voor de Dinoshow, zwemmen in het Tikibad en een maken van een boottocht. Het meest verrassende idee was toch wel het organiseren van een BINGO voor alle bewoners in het huis, waarbij de JOVO’s voorstelden om hiervoor hun eigen ‘JOVO-budget’ te gebruiken. Hun doel was hierbij om gezelligheid te creëren in huis. Dit idee werd door de begeleiders zo positief ontvangen, dat er gelijk een datum geprikt werd!

Inmiddels is de BINGO achter de rug, voor mij helaas zonder prijs. Toch zit ik van deze avond als teamleider verslag te doen met een gevoel alsof ik de hoofdprijs heb gewonnen!! Dit klinkt misschien wat overdreven, maar ik ben echt trots op het idee van onze JOVO’s en op de moeite die ze gedaan hebben om er iets leuks van te maken. Twee JOVO’s zijn in eerste instantie met het idee gekomen, waarvan de ene de prijzen heeft gekocht en de andere het praatje voorafgaand aan de BINGO heeft gehouden. De ‘derde’ JOVO  heeft vervolgens gezorgd voor de catering en de laatste heeft als een echte BINGOassistente gefungeerd door aan de BINGOmolen te draaien en door het opnoemen van de getallen. Dit leverde uiteraard hilarische taferelen op.

IMG-20140416-WA0000

Toen een bewoner vroeg wat hij zou krijgen bij een volle BINGOkaart, gaf de begeleider als antwoord: “dan ga je met de hoofdprijs naar huis!”, waarop de bewoner zei: “Wàt, naar huis?????? Dat is pas een mooie prijs!”.

Ik wil hierbij alle Leidse JOVO’s bedanken voor het geweldige initiatief. Het was een gezellige avond, die overigens door de totale bewonersgroep en begeleiding werd gewaardeerd. Het mag overigens duidelijk zijn dat we voor deze BINGO gewoon ons huisbudget hebben gebruikt zodat we dus snel weer een leuke activiteit kunnen organiseren met en voor onze JOVO’s! “

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>